Domotica

Domotica staat voor elektronische communicatie tussen allerlei elektrische toepassingen in de woning en woonomgeving ten behoeve van bewoners en dienstverleners. In een Domotica woning worden zorgtaken, communicatie, ontspanning en andere huiselijke bezigheden door talrijke elektrische apparaten en netwerken gemakkelijker gemaakt. 

Domotica (gebouwenbeheer) omvat alle elektronische toepassingen in de woning om functies te besturen (verwarmen, ventileren, verlichten, etc.) en diensten uit de woonomgeving te gebruiken (alarmeren, telefoneren, televisie kijken, etc.). Dit gebeurt bij voorkeur flexibel: op elke plek en op elk tijdstip dat het de bewoner past, met een gemakkelijke bediening en desgewenst op afstand.

De mogelijkheden met gebouwbeheer en lichtschakelsystemen zijn vrijwel onbegrensd. Een goed gekozen systeem draagt bij aan comfort, veiligheid en besparingen in tijd, geld en energieverbruik. Hierbij spelen vele factoren een rol, zoals huidige eisen en toekomstige wensen van gebruiker én installateur, de grootte van het pand en eventueel de bestaande situatie. Het is dan een groot voordeel als een leverancier beschikt over meerdere systemen, zodat voor elke situatie een optimale keuze gemaakt kan worden.

Comfort, veiligheid en gemak combineren met besparing van tijd, energie en geld. Isolectra maakt het mogelijk met een breed pallet innovatieve systemen voor gebouwbesturing. Compleet geïntegreerde besturing van klimaat en verlichting voor kantoorpanden, desgewenst gecombineerd met toegangscontrole, inbraakbeveiliging, beheer en kostenmanagement. Of domotica voor woningbouw en woon-zorg complexen. Van de Blaak Technische Installaties heeft meerdere technieken in huis en kan voor elke specifieke situatie de optimale keuze maken. Voor grote of kleine panden, voor eenvoudige of complexe systemen, Van de Blaak Technische Installaties biedt maatwerk.